ОТВАРАМО БИЦИКЛИСТИЧКИ КЛУБ!

Председник Туристичког кластера “’Срце Шумадије“ је покренуо иницијативу за отварање бициклистичког клуба у општини Рача. У претходне две године ТК “Срце Шумадије“ је обновио једну бициклистичку стазу намењену за рекреативни бициклизам, и то од Вишевца па до Ђурђева, као и другу стазу дугачку 3.5 км-а која води од Ђурђева-брда до реке Раче , и то за планински бициклизам. Захваљујући обнављању друге стазе добили смо право да Куп Србије у планинском бициклизму, који је одржан 7.маја 2017. године, направимо у нашем крају. Туристички кластер “Срце Шумадије“, а у сарадњи са бициклистичким клубом “ Cyclemania “ из Крагујевца, је организовао ову значају спортску манифестацију, те је добио максимално позитивну оцену за одржавање овог спортског догађаја. Због овог прелепог искуства, разговарали смо са директорима основне и средње школе у Рачи, као и са рачанском омладином, те смо одлучили да оснујемо бициклистички клуб , тј. секцију бициклистичког клуба “ Cyclemania “ из Крагујевца.
Зато је 24.маја 2017.г. на спортском терену средње школе “Ђуре Јакшић“ одржан сусрет ученика основне и средње школе из Раче и тренера и власника бициклистичког клуба Cyclemania, који је објаснио зашто је добро бавити се бициклизмом, а његови бициклисти су у пракси показали вештине које су стекли у БК „Cyclemania” .
После овог сусрета, БК Cyclemania је постао богатији за нова 4 члана.
Миодраг Живановић, директор средње школе “Ђура Јакшић“, је између осталог напоменуо да је Рача имала бициклистички клуб давних 70’их година прошлог века,и да је ово велики тренутак за развој бициклизма у овом делу Шумадије. Председник ТК „Срце Шумадије, Синиша Ђорђевић, је нагласио да 2018.године добићемо право организације једне трку у планинском бициклизму и једне трке у друмском бициклизму.