Други Пановински сусрет

У Тополи и другим местима у Шумадији ће се, од 25. до 28. маја 2017, у организацији Винских путева Србије, Туристичког кластера “Срце Шумадије”, Друштва српских домаћина и С.О. Топола, одржати Други Пановински сусрет винских удружења, винара и винољубаца који припадају “Панонском винском коридору” (ПВК).

Сусрет ће, у хотелу “Извор” у Аранђеловцу, отворити председник општине Топола, Драган Живановић, а госте ће дочекати ЊКВ Престолонаследник Александар и принцеза Катарина. Поред њих, госте ће, за три дана док траје сусрет, поздравити многи винари из читаве Србије, као и друге угледне личности из света вина и винског туризма.

Учесници сусрета ће обићи познате шумадијске винарије (Краљевска винарија, ПИК Опленац, Александровић и Радовановић) и дегустирати врхунска вина из Шумадијског рејона. Такође, винари из Хрватске и Словеније ће представити вина из својих региона.

Поред винарија, гости ће обићи и интересантна места везана за ловни и гастрономски туризам у Тополи, а посетиће и манифестацију “Карађорђева трпеза “ у Ђурђеву, и окушати се у припремању котлића са ловачким гулашом.

У току трајања сусрета, челници општина, туристичких кластера и заједница, као и удружења винарија из Србије, Хрватске и Словеније потписаће споразуме о сарадњи И разменити писма о намерама.

Теме сусрета су:

Ловни туризам у Шумадији
Гастроенолошка понуда Шумадије
Културно-историјско наслеђе Карађорђевића
Успостављање сарадње пријатељских општина, туристичких организација, удружења из Пановинских регија, кластера и појединаца из више европских земаља